Испанският Севиля възнамерява да се опита да привлече офанзивния играч на Ливърпул – Джердан Шакири, предава Football Insider. 28-годишният швейцарец е със статут на резерва при престоя си на „Анфийлд”, а през този сезон има 256 минути с екипа на мърсисайдци след получени редица травми.

Информацията е такава, че по всяка вероятност андалусийският клуб ще опита да вземе Шакири през лятото. Очаква се Ливърпул да поиска 35 милиона евро за своя футболист, който също така е искан от Рома и руския ЦСКА Москва.

През зимния трансферен прозорец директорът по футболните въпроси в Ливърпул – Майкъл Едуардс, отказа няколко предложения за наемно отдавана на Шакири. Той акостира в Ливърпул от Стоук Сити през лятото на 2018-а година, след като „червените” заплатиха клаузата му, която бе в размер на 13 милиона паунда.

Твърденията от зимата са също така, че и Шакири не е искал да напусне под наем, тъй като иска да е част от историческия сезон за Ливърпул. Договорът на играча с клуба от "Анфийлд" е до 2022-а година.