Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд вече доказва, че може да счита за един от наследниците на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. 20-годишнит норвежец впечатлява с изявите си в последните два сезона, а от началото на тази кампания има 27 гола и 8 асистенции в едва 27 двубоя.

Не е учудващо, че интерес към него проявяват някои от най-големите отбори в Европа, след които Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Ювентус, Барселона, ПСЖ и Челси.

„Bild“ твърди, че клаузата за откпуване на Халанд не е 75 милиона, а 100 милиона евро, което може да се окаже проблем за някои от кандидатите за неговия подпис. Тази клауза ще стане активна от лятото на 2022 година, което означава, че Борусия Дортмунд ще иска доста по-сериозна сума, ако някой иска да го закупи още след края на този сезон.

Твърди се, че в Дортмунд са убедени, че Халанд ще остане поне до 2022 година, като и спортният директор на клуба Михаел Цорк намекна, че в момента не може да се говори за продажбата на нападателя това лято.