Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остава отворен към идеата да подпише със звездата на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара това лято, макар че според шефовете на клуба е ясно, че той ще трябва да продаде някого, преди да може да купи.

Германските шампиони се съгласиха да пуснат Тиаго, въпреки че все още няма официални оферти за неговите услуги. Ливърпул беше силно свързан с 29-годишния испанец, като дори се предполагаше, че той е договорил и личните си условия. Сега обаче изглежда, че интересът им е намалял.

Германското издание "Kicker" съобщава, че и Тиаго, и Клоп все още искат трансферът да се случи, но всичко зависи от шефовете на "мърсисайдци".

"Kicker" съобщава, че компанията Fenway Sports Group, която е собственик на Ливърпул, е дала да се разбере, че не могат да бъдат купени нови играчи, докато не бъдат събрани средства от продажби на поне част отизлишните. 

Байерн държи да получи 32 милиона паунда, но Ливърпул оценява Тиаго на само около 18 милиона британски лири, тъй като той има само една година от с.договораси с "баварците". 

Името на Наби Кейта е най-често споменаваното в листата за продажба. Има обаче малък шанс Клоп да пожертва Кейта за Тиаго, въпреки че бившият халф на РБ Лайпциг все още не е доказал, че заслужава мястото си на "Анфилйд".