Ръководството на Ливърпул не проявява интерес към вратаря на Лестър Каспер Шмайхел, който се представи много силно на Мондиал 2018.

31-годишният страж бе една от основните причини за класирането на Дания за осминафиналите, където „червения динамит” бе елиминиран от Хърватия след изпълнение на дузпи. До тях обаче нямаше да се стигне, ако в 116-ата минута Шмайхел не бе спасил наказателен удар на Лука Модрид. Впоследствие той направи още 2 спасявания на изстрели от бялата точка, ала неговият колега Даниел Субашич хвана 3 дузпи и така напред продължиха „шахматистите”.

Вратарският пост вече няколко години поред е тема за дискусии сред привържениците на Ливърпул. Нито Симон Миньоле, нито Лорис Кариус, който допусна две фрапантни грешки във финала на Шампионската лига, се ползват с особено доверие сред феновете. Затова се очакваше клубът да се огледа за по-класен страж през лятото. Преди няколко седмици се вярваше, че мърсисайдци ще влязат мощно в битката за вратаря на Рома Алисон, но сега подобен развой изглежда малко вероятен предвид заявеното от бразилеца желание да премине в Реал Мадрид.

Шмайхел определено е на гребена на вълната в момента, но поне според Доминик Кинг от „Дейли Мейл” подобна вероятност не съществува, макар спадът на ставките при букмейкърите за подобен трансфер да е очевиден. „Шмайхел е добър вратар, но просто не е в полезрението на Ливърпул”, заяви журналистът в „Туитър”.

Още по темата:

Каспер Шмайхел: Трудно е да опиша как се чувствам

Шмайхел и Шмайхел: Синът продължава традициите 

Безбожно високите стандарти във фамилия Шмайхел