Италианският шампион Ювентус планира оферта с пари и Пауло Дибала, за да привлече Мохамед Салах на „Алианц Стейдиъм” за старта на следващия сезон.

„Бианконерите” желаят да усилят максимално атакуващата си мощ, след като през миналото лято привлякоха Кристиано Роналдо за над 100 милиона евро. За идната кампания Юве вече си осигури услугите на Аарън Рамзи от Арсенал, като полузащитникът пристига без пари в Торино.

Спортният директор Фабио Паратичи е набелязал египтянина като приоритет №1, а опитът, който има в италианската Серия А засилва още повече желанието на Ювентус. Мо Салах акостира в Ливърпул с трансфер от Рома през лятото на 2017-а година.

Италианската медия Tuttomercatoweb твърди, че Ливърпул няма никакво намерение да продаде Салах за чисти пари, но изданието твърди, че включването на Дибала в сделката може да промени мисленето на шефовете на „червените”. Ливърпул също следи ситуацията около аржентинеца, който е свързван с напускане на Торино, след като през този сезон позагуби титулярни си статут. Той има четири гола в 25 срещи за италианския клуб в Серия А.

В 91-те си мача за Ливърпул пък Салах има 64 попадения във всички надпревари.