Собствениците на Ливърпул от Fenway Sports Group все още са готови да предоставят сериозна сума пари за трансфери въпреки плановете да продадат клуба. В началото на ноември беше съобщено, че FSG са готови да се разделят с „червените“ след повече от десетилетие. Това пък беше последвано от новината, че собствениците на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър също са обявили „червените дяволи“ за продажба.

След това развитите на нещата от FSG сега са склонни да се разделят само с по-малък дял, вместо да продадат пълния пакет от акции на Ливърпул. Независимо дали това ще бъде постигнато или не, позицията на собствениците за трансфери изглежда ясна. Твърди се, че частичната продажба на акции е водещият вариант пред шефовете, пише „Boston Globe“. Същото издание съобщава, че привличането на нови играчи е начело в дневния ред на собствениците.

„Големите компании растат, като добавят стойност към своя бизнес“, каза партньорът на Fenway Sports и главен изпълнителен директор на бейзболния Бостън Ред Сокс - Сам Кенеди на 17 ноември.

„Един от начините да увеличите тази стойност от време на време е да продавате активи или да добавяте инвеститори. Това означава ли, че FSG ще продаде Ливърпул? Не знам. Работата на Джон Хенри, Том Уернер и Майк Гордън е да управляват отговорно Fenway Sports Group и те смятат, че това е идеалният момент да проучат възможностите за инвестиции в клуба“, допълни Кенеди.

Ливърпул похарчи сериозна сума пари през лятото, след като загуби финала в Шампионската лига и подписа с Дарвин Нунес за сума, която може да се превърне в клубен рекорд. Последните информации обаче показват, че разходите няма да свършат дотук.

Полузащитникът на Борусия Дортмунд и английския национален отбор Джуд Белингам продължава да бъде свързван с тима от „Анфийлд“, след като впечатлява с изявите си. Предполага се, че 19-годишният играч ще напусне „Сигнал Идуна Парк“ в края на настоящия сезон, като Ливърпул е сред фаворитите за подписа му.

„Червените“ направиха промени и в клубното ръководство в последните две години, като спортният директор Майкъл Едуардс се оттегли, а наследникът му Джулиан Уорд обяви плановете си да напусне поста след само 12 месеца. Бившият технически директор на Арсенал - Свен Мислинтат, е едно от имената, които са свързвани за потенциален наследник на Уорд, който в момента е спортен директор на германския Щутгарт.