Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси се интересуват от услугите на полузащитника на Фулъм Жоао Палиня и ще се опитат да го привлекат в редиците си това лято, пишат в родината на играча Португалия. 27-годишен халф прави отличен сезон с тима от „Крейвън Котидж“ и изглежда, че представянето му е оставило траен отпечатък в някои от отборите от Голямата шестица.

Фулъм плати 20 милиона евро, за да привлече португалския национал миналото лято от Спортинг Лисабон и това се оказа майсторски ход от страна на мениджъра Марко Силва. Палиня се доказа като един от най-добрите халфове във Висшата лига през този сезон, а също така и за един от най-добрите трансфери за миналото лято.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

Изглежда обаче, че Фулъм сега може да е изправен пред това да се бори да задържи 27-годишния Палиня за следващата кампания, тъй като интересът към него се покачва. Record твърди, че Юнайтед, Ливърпул и Челси обмислят да наддават за него след края на сезона. Изданието добавя, че Спортинг ще има право на 10 процента при евентуална продажба на Палиня.

Португалецът има договор до лятото на 2027-а година, а „котиджърс“ не са пришпорвани от това да продават, така че могат да поиска сериозна сума за своята звезда. През този сезон Палиня има 4 гола и 10 жълти картона във всички турнири. Порталът Transfermakt.com го оценява на 35 милиона евро.