Мениджърът на Реал Мадрид – Зинедин Зидан е решен да вземе звездата на Ливърпул Садио Мане това лято. Изненадващо или не „мърсисайдци“ може и да склонят да продадат сенегалеца, защото разглеждат възможността да го заменят с Килиан Мбапе, това твърди „Sun“. Френският наставник на Реал е отявлен фен на 28-годишния Мане, който само подписа договор до 2023 година с „червените“, преди 18 месеца.

Според изданието неговите представители вече са водили неофициални разговори относно негов трансфер. Мане не настоява да си тръгне, освен ако Ливърпул не реши наистина да го продаде. Ако това се случи Ливърпул ще насочи усилията си към суперзвездата на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе.

28 снимки

"Червените" могат да очакват да получат 150 милиона паунда за Мане и ще трябва да добавят още 100 милиона паунда, за да могат да предизвикат ПСЖ на разговори. Миналия декември мениджърът на тима Юрген Клоп настоя, че няма "абсолютно никакъв шанс" клубът му да си позволи Мбапе.

И все пак това беше преди да се обвържат с „Nike“ като нови спонсори на екипите. Очаква се те да правят по 100 милиона паунда годишно с американските гиганти.

БГНЕС
5 снимки

Ливърпул обяви рекорден оборот от 533 милиона паунда с печалба от 42 милиона паунда. Ако успеят да намерят начин да финансират заплатите на Мбапе в размер на 400,000 британски лири на седмица, тогава „червените“ могат да си позволят да подпишат с него.

И „Nike“ може да бъде убеден да финансира част от заплатата му, за да защити структурата на заплатите на „Анфийлд“. Самото присъствие на Мбапе при шесткратните европейски шампиони значително би увеличило печалбите на „Nike“.