Старши треньорът на германския шампион Байерн Мюнхен Ханзи Флик се надява Тиаго Алкантара да остане в тима на фона на информациите, че испанецът вече се е съгласил да се присъедини към Ливърпул това лято.

Бившият футболист на Барселона има договор с „баварците“ за още един сезон и се смята, че преговорите за нов такъв са били спрени.

Според „Sport“, Байерн иска 31,5 милиона паунда за испанския национал, който вече е договорил личните си условия с Ливърпул. Тиаго има само два мача откакто футболът се възобнови в Германия през май, но ще бъде готов да участва във финала за Купата на страната в събота срещу Байер Леверкузен. Миналия месец той претърпя операция в слабините миналия месец.

Говорейки за ситуацията на полузащитника на пресконференцията му преди мача, Флик заяви:

„Надявам се, че той няма да си тръгне. Операцията не беше толкова отдавна. Но всичко мина по план. Той може да играе от самото начало утре. Той е на 100% готов", каза наставникът.

Ливърпул вече се провали с опитите си да привлече нападателя Тимо Вернер, който подписа с Челси. Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, миналата седмица сподели пък, че трансфер на звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо е малко вероятен.