Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема може да се окаже в нов тим от другия сезон, ако се вярва на испанското издание с уклон към сензациите „Дон Балон”. Според медията Ливърпул е съвсем реална възможност пред френския футболист, който е любима жертва на мадридските издания.

Mundo Deportivo: Бензема се прибира у дома

30-годишният футболист е сочен за един от големите виновници за кризата, която владее Реал Мадрид през сезон 2017/2018. Таранът има 26 официалния мача за „белия балет” през кампанията, в които е успял да се добере до скромните 7 гола.

Изглежда дните му на слава с екипа на „лос меренгес” са безвъзвратно отминали, затова Реал ще търси начин да се отърве от негов. „Дон Балон” уверено твърди, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска Бензема в своя тим, защото вярва, че може да преоткрие головия му инстинкт. Германецът бил уверен, че досегът във Висшата лига отново ще превърне бившият ас на Олимпик Лион в световна звезда. В същото време той не е склонен да плати повече от 35 милиона паунда за тарана.

Агентът на Бензема: Той не заслужава освирквания, това е липса на уважение

Със сигурност осъществяването на шумен входящ трансфер би се харесало на „червените” фенове, но Бензема крие твърде рискове, не само заради напредналата си възраст. През последните години Ливърпул се опари сериозно от подобен опит да възроди кариерата на друг атакуващ играч – Марио Балотели. Италианецът изкара 2 кошмарни години на „Анфийлд”, втората от които под наем в Милан, като в 23 официални мача реализира само 1 гол.