Изглежда интересът на Ювентус към мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп предизвика сериозна вълна от интерес в Италия, затова и торинското издание „Тутоспорт” направи свои разкрития колко би струвало на „старата госпожа” да откупи специалиста.

След официалната обявление за предстоящата раздяла между Юве и Масимилиано Алегри множество треньорски имена започнаха да се споменават във връзка с отговорната позиция. Журналистът Танкреди Палмери беше първият, който съобщи, че от „старата госпожа” са осъществили контакти с агентите на Клоп, който на 1 юни ще изведе своя тим във финала на Шампионската лига срещу Ювентус.

Дори на Апенините обявиха, че Юве е получил силно охлаждащ интереса им отговор, но това няма как да спре мелницата на спекулациите. Според „Тутоспорт” има конкретна сума, която би позволила на Ювентус да откупи специалиста преди края на контракта му. Изданието разкрива, че към момента Клоп получава около 7 милиона паунда на сезон. Той има контракт до юни 2022 година, а в него фигурирала освобождаваща клауза на стойност 32 милиона паунда.

Изразяването на готовност за нейното активиране не означава непременно, че Клоп ще премине на „Ювентус Стейдиъм”. Това единствено би изключило Ливърпул като страна по преговорите, а дали Клоп ще поеме Ювентус, вече зависи изцяло от решението на 51-годишния специалист. Както вече стана ясно, контактът между него и Ювентус не се е развил по-далеч от първоначалния етап.