След като се научи във вторник следобед, че Лионел Меси е пожелал да напусне Барселона чрез факс, то логично се засилиха и спекулациите с кого „блаугранас” може да замени носителя на шест отличия при наградата – Златна топка. Каталунските медии толкова са се развълнували в информациите и бламиранията си, че се твърди, че избор №1 за заместник на Меси е звездата на английския шампион Ливърпул – Садио Мане.

БГНЕС
5 снимки

Известен факт е, че Роналд Куман ръководи сенегалеца по време на престоя на двамата в Саутхемптън, а също така е и харесван много от нидерландския специалист. Мане играе на „Анфийлд” от 2016-а година, където оттогава се утвърди като един от най-добрите актуални футболисти с неговата скорост и възможност да реализира голове.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

28-годишният Мане спечели всичко на отборно ниво с Ливърпул, без английските купи, но Mundo твърди, че апетити към него има и Зинедин Зидан, който ръководи испанския шампион Реал Мадрид.

Откупуващата клауза на Мане в договора му с Ливърпул пък е 120 милиона евро, пишат още медиите в Каталуния. Важно е да се отбележи, че Мане участва в един от най-великите обрати в историята на Шампионската лига, когато Ливърпул срази категорично, именно Барселона, в полуфиналите на Шампионската лига, след като загуби с 0:3 в първия мач, но победата с 4:0 на "Анфийлд" елиминира каталунците. Последва триумф за Ливърпул в най-силния европейски клубен турнир, нещо, което Барселона не е правил от 2015-а година насам.