Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и собствениците на клуба са стигнали до заключението, че са готови да дадат всичко, за да привлекат младата звезда а Борусия Дортмунд - Джуд Белингам.

19-годишният полузащитник се доказа като един от най-добрите млади футболисти на своя пост в Европа. Той има четири гола в пет мача от Шампионската лига и девет в общо 19 двубоя, като беше и капитан на отбора си много пъти този сезон. Белингам изглежда със сигурност ще бъде в състава на Англия на Световното първенство по-късно този месец.

Guilliver/GettyImages
30 снимки

Но Ливърпул се надява той да избере да заиграе на „Анфийлд” в началото на следващия сезон. „Bild“ съобщава, че Клоп и осбоствениците от ФСГ вече се подготвят за трансфер на Белингам следващото лято. Твърди се, че те са заделили 86 милиона паунда, за да изкушат Борусия да продаде англичанина, с когото искат да подсилят халфовата си линия.

Това обаче едва ли ще бъде достатъчно, за да може „червените“ да подпишат с бившия играч Бирмингам. Наскоро се появиха информации, че Дортмунд иска рекордните за английски футболист 130 милиона паунда, който има договор с „жълто-черните“ до лятото на 2025-а година.

Въпреки това, не само Ливърпул преследва Белингам. Мърсисайдци са изправени пред сериозна конкуренция в лицето на съперниците от Висшата лига Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Въпреки това по-рано се писа, че Реал Мадрид е в най-изгодна позиция да го закупят, тъй като се стремят да добавят още една изгряваща звезда в халфовата си линия, след като вече подписаха с Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени.