Ливърпул бе посочен като поредният отбор, който се интересува от офанзивния полузащитник на Динамо Загреб Дани Олмо. Според каталунското издание „Спорт” „червените” ще се конкурират с Барселона, Манчестър Юнайтед, Борусия Дортмунд, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид за услугите на 20-годишния играч.

Без съмнение младият играч е една от звездите в редиците на хърватския гранд. „Спорт” дори му поставя цена от 25 милиона евро (22 милиона паунда).

Дотук през кампанията Олмо е изиграл 20 мача във всички надпревари, като е допринесъл с 4 гола и 7 асистенции. През миналата кампания той игра предимно като ляво крило, но през настоящия сезон бележи истински пробив в ролята на класическа „десетка”.

Що се касае до Ливърпул, мениджърът Юрген Клоп продаде Филипе Коутиньо на Барселона през януари тази година и може би вече откри неговият пряк заместник. През този сезон на „Анфийлд” акостира Джердан Шакири, който се доказа като ефективен вариант както за позицията на крилото, така и в ролята на вътрешен полузащитник. Подобни задачи преди време получаваше именно Коутиньо.