Полузащитникът Марко Груич обясни по-подробно повторното си преотстъпване от Ливърпул в Херта Берлин, където ще играе до края на сезон 2019/2020. Сръбският футболист вярва, че колкото и комплименти да получи за предишния си престой, той не го е използвал оптимално, за да може един ден да получи реален шанс на „Анфийлд”.

23-годишният Груич премина от Цървена звезда в Ливърпул през лятото на 2016 година, като през първата си година от своя договор беше преотстъпен обратно в сръбския гранд. По-късно той беше пращан под наем в Кардиф Сит и Херта, като през цялото време приоритетът му оставаше непроменен.

„Моят договор с Ливърпул е до 2023 година. Ние (има предвид себе си и Юрген Клоп – б.р.) седнахме и си поговорихме в един и същи дух – че успях да се възползвам само от половината от възможностите, които получих в Берлин. Някои дребни травми ми попречиха”, обясни Груич пред „Билд”.

„Това е още една причина, поради която не исках да напускам. Имам недовършена работа в Херта. Клоп също така заяви, че ще е по-добре за развитието ми, ако остана още година в Бундеслигата.”

„През цялото време осъзнавам, че принадлежа на такъв голям клуб като Ливърпул. Това е мястото, на което искам да бъда. Ако успея да изиграя 34 добри мача за Херта, шансът да стана истински играч на Ливърпул догодина ще бъде страхотен”, добави Груич.