Футболистът на Ливърпул Фабио Карвальо изненадващо е взел решение повече да не играе за националните тимове на Португалия, съобщиха от местната федерация. Атакуващият полузащитник беше част от разширения предварителен състав на селекционера Фернандо Сантош, но после не попадна в окончателната група от 26 състезатели, която отива на световното първенство в Катар.

Явно това е разочаровало Карвальо, защото веднага след това той е информирал ръководството на националния отбор, че се оттегля. Той беше част от младежката формация на иберийците до 21 години и няма нито един мач за мъжкия тим, макар да беше в проектогрупата за Мондиала сега.

БГНЕС
15 снимки

В Португалия се съмняват, че по този начин 20-годишният талант планира да се премести в националния отбор на Англия. Тъй като е живял на Острова като по-малък, Карвальо е бил част от четири от юношеските формации на „Трите лъва“ до 15, до 16, до 17 и до 18 години. През март тази година той обаче беше извикан в младежите на Португалия и игра на Европейското първенство в тази възраст.

Карвальо има право пак да стане национал на Англия, тъй като няма записан нито един мач за мъжкия състав на Португалия, каквото е едно от условията. Баща му е от Ангола, а майка му е португалка.