Юрген Клоп тази събота на пресконференция обърна вниманание на факта, че Световното първенство през 2022 г. ще се проведе в Катар, подчертавайки, че това е нещо, което „не е добро за играчите“ и съжалява, че преди 12 години, когато беше решено страната от Близкия изток да бъде домакин на състезанието, "никой не направи нищо".

"Трябва да гледате на нещата от гледна точка на спорта, футбола. Не ми харесва фактът, че играчите трябва да предават послание.

Вие, (пресата), не написахте никакви статии по това време, които показват, че това може да е лошо, но обстоятелствата бяха ясни. И ние сме виновни. Не е добре за играчите, това е нещо, което трябва да кажа. Това е турнир, всички позволихме това да се случи. Преди 12 години, когато беше решено, че Световното ще бъде в Катар никой не направи нищо и сега също не можем да направим никакви промени", сподели Клоп, който няма в отбора си Диого Жота, един от контузените играчи на Ливърпул и който е извън националния отбор за състезанието.

Той добави: "Внимавайте, там има прекрасни хора. Не всичко е лошо. Но начинът, по който вървяха нещата, не беше правилен. Сега просто оставяме играчите да играят. Всички позволихме това да се случи. Вие повече от мен, но всички го направихме .. По това време вече беше ясно какво ще се случи. Хората казаха: "Трудно е да се построят стадиони в Катар, защото трябва да го направите през лятото и е 50 градуса". Това не е добре за хората. Всъщност, невъзможно е. Никой не се е сетил за това, мисля, че тогава никой дори не е говорил за това", завърши Клоп.

Не забравяйте, че Световното първенство през 2022 г., базирано в Катар, ще се проведе между 20 ноември и 18 декември. Португалия е част от група Н с Гана, Южна Корея и Уругвай.