Уругвай отпадна от Световното първенство в Катар въпреки победата си с 2:0 над тима на Гана в последен мач от група „H“ на Мондиала. В другия мач от групата обаче Южна Корея постигна обрат и стигна до успех с 2:1 над Португалия и така азиатците ще играят за 1/8-финалите за сметка именно на южноамериканците. 

Gulliver/GettyImages
90 снимки

.Любопитна случка обаче се разигра в 19-ата минута на срещата, когато резултат беше още 0:0 и тъкмо беше отсъдена дузпа в полза на Гана.

Докато течаха споровете между футболистите на терена и съдията Дарвин Нунес от състава на Уругвай седеше леко встрани от насъбралите се играчи и от нищото просто ритна отзад в крака Абдул Баба Рахман. Това веднага раздразни играча Рединг и се нахвърли на нападателя, но бързо ситуацията се успокои и футболистът на Ливърпул получи жълт картон.

В крайна сметка пък Андре Аю пропусна от бялата точка, след  като вратарят спаси неговият удар.

Това обаче не е първата подобна постъпка на Нунес, в която той си изпуска нервите. В мача на неговия клубен Ливърпул  той беше изгонен с директен червен картон, след като удари с глава защитника на Кристъл Палас Йоаким Андерсен.

Дарвин Нунес

източник: Gulliver/GettyImages