Вече сме в средата на 14-я кръг във Висшата лига, но все още очакваме големите точконосители във Fantasy отборите ни да дадат своя дан от точки. В неделния ден ни чакат двубоите с участието на Манчестър Сити и Ливърпул, след които ще научим и кой от големите лидери в играта през сезона ще донесе повече точки. Ерлинг Холанд, който излиза срещу Тотнъм или Мохамед Салах, който среща Фулъм.

Именно вглеждайки се в този въпрос, откриваме интересна информация, която привлича вниманието. Над 2.5 млн. от потребителите във Fantasy Premier League са посочили египтянина от Ливърпул за свой капитан в кръга, докато двойно повече са хората, доверили се на Холанд, въпреки по-трудния мач.

По-интересно обаче е какво се случва сред лидерите в играта. От настоящия топ 100 в света във FPL едва една трета (33-ма) са избрали деветката на Ман Сити, докато цели 65-ма са връчили лентата на Салах.

Това означава, че в първата стотица в класирането, преди началото на 14-я кръг във Висшата лига, само 2-ма мениджъри са с капитани, различни от тандема Салах/Холанд, който доминира в играта. Капитаните бяха Брайън Мбемо от Брентфорд и Букайо Сака от Арсенал, които вече изиграха своите мачове и донесоха разочароващите 5 и 7 точки.

Гледайте Ливърпул - Фулъм и Манчестър Сити - Тотнъм, по DIEMA SPORT 2, съответно от 16:00 и 18:30.