Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде поредното си култово интервю, откакто е на Острова. След успеха с 3:0 над Манчестър Сити снощи германецът беше в отлично настроение и избра доста интересен начин да опише победата на своите момчета.

Адам Лалана, Джеймс Милнър и Роберто Фирмино вкараха головете за „червените“ на „Анфийлд“, докато Сити изглеждаше доста блед в сравнение с предложеното преди 3 дни във финала за Купата на Лигата.

„Много си говорихме за загубени финал и за този мач. Беше много важно да покажем реакция. Показахме, че не сме толкова разочаровани, тъй като това можеше да има негативно влияние върху представянето ни. Момчетата се справиха брилянтно. Те бяха много разярени по един позитивен начин“, каза Клопо.

Наставникът също така беше помолен да опише мача само с една дума, на което с усмивка той отвърна с „Бум!“.

„Пресата ни беше брилянтна, контра-пресата – също, а после трябваше само да отбележим и го сторихме. Длъжни сме да останем ядосани, да отвръщаме на ударите във всеки мач. Ще взимаме каквото можем, това е целта ни до края на сезона. Не мога да кажа, че от нас имаше футболист, който да игра слабо. Това е много добре.“

Мениджърът също така похвали Джон Фланаган за начина, по който юношата на клуба се представи в първия си мач от Висшата лига след 22-месечна пауза. „Флано беше толкова остър и умен. Още с първото си единоборство срещу Рахийм Стърлинг му показа, че може и да са приятели, но не и тази вечер. Трябва да седнем и да помислим какво можем да направим за Флано. Висшата лига те задължава да играеш в неделя-сряда, неделя-сряда и това ни дава повод за размисли“, допълни Клоп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS