Отборът на Лестър Сити запази лидерската си позиция в Англия след като победи с 2:0 Ливърпул в 24-я кръг на Висшата лига. Лестър натрупа 50 точки и държи три преднина пред Манчестър Сити. Чудесен мач за домакините изигра Джейми Варди, който вкара и двете попадения за „лисиците“, като първият гол бе изключително красив. След нулево първо полувреме, Варди реализира в 60-ата и 71-ата минути, като вече има 18 гола от началото на сезона.

Ливърпул пък допусна осма загуба за сезона и остава осми във временното класиране с 34 точки.

Още в началото домакините дадоха категорична заявка, че ще се задоволят само с победа. Рияд Марез стреля опасно във втората минута, а в осмата гостите се разминаха на косъм от това да инкасират попадение. Джейми Варди пусна отлично към Шинджи Оказаки, а Симон Миньоле с усилия успя да отрази удара. Само три по-късно Ливърпул организира не лоша атака, но Емре Джан се оказа в засада.

В 31-ата минута на мача Рияд Марез стреля от средно разстояние, но право в стената от защитници на гостите. Ливърпул опита да притисне съперника, а в 33-ата минута в опит да изчисти топката при атака за гостите Кристиан Фукс за малко да си отбележи автогол. Само две минути по-късно пак Марез създаде главоболия за „мърсисайдци“, като отправи фантастичен далечен изстрел, но Миньоле успя да избие.

След почивката Ливърпул първи стигна до обещаващо положение, след като в 48-ата минута Емре Джан стреля, но извън рамките на вратата. Шинджи Оказаки пък демонстрира чудесна техника в 52-ата минута и пробва мерника си, но също неточно. Малко по-късно и Алберто Морено опита изстрел по посока вратата, пазена от Каспер Шмайхел, но стражът изби.

Лестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Шоуто на Джейми Варди дойде след 60-ата минута, когато звездата на Лестър се възползва по най-добрия начин от пробойните в защитата на Ливърпул. Точно в 60-ата минута Варди реализира блестящо във вратата на Ливърпул.

Голмайсторът на Лестър даде преднина на „лисиите“ след като получи с дълго подаване от Рияд Марез, овладя и стреля мигновено, прехвърляйки Симон Миньоле за 1:0. Белгийският страж нямаше шанс за реакция след това изпълнение. Към 70-ата минута при отлична комбинация в атака за Лестър Шинджи Оказаки падна в наказателното поле и домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Минута по-късно, в 71-ата Оказаки отправи удар в атака за домакините, топката се отби от защитник на Ливърпул и стигна до Джейми Варди, който успя да се възползва и да преодолее Симон Миньоле за 2:0 в полза на Лестър Сити.

До края гостите опитаха да променят развоя на мача, но и смените, които Юрген Клоп направи не дадоха резултат, а Лестър Сити ликува с 2:0.

Всички резултати от мачовете във Висшата лига от вторник: 

Съндърланд - Манчестър Сити 0:1

Лестър - Ливърпул 2:0

Арсенал - Саутхемптън 0:0

Норич - Тотнъм 0:3

Уест Хем - Астън Вила 2:0

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:0

Кристъл Палас - Борнемут 1:2

Уест Бромич - Суонси 1:1


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS