Звездата на Ливърпул Мохамед Салах действително се оказа в САЩ, което притесни феновете на „червените” преди сблъсъка в петък във Висшата лига с Хъдърсфийлд. Нападателят обаче се оказа в центъра на церемония, която цял свят проследи заради престижа, с който се слави.

Във вторник вечерта едни от най-влиятелните хора от цял свят се събраха в Ню Йорк на гала вечер организирана от авторитетното издание „Тime”.

Събитието, което се проведе в „Линкълн сентър”, включваше спортисти, известни личности и пионери в различни области - всеки от които е допринесъл много през изминалата година. Един от тях беше и Мохамед Салах.

Джулиан Муур

източник: Gulliver/GettyImages

26-годишният играч на Ливърпул, който е може би най-известният човек в арабския свят, бе избран за една от шестте звезди на годината за списанието. Една от основните тези, която той защитава, е, че представителите на неговата религия трябва да променят отношението си към жените.

Мохамед Салах обаче не беше единственият арабин, който влезе в листата с най-влиятелните личности. Сред тях попаднаха още принцът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед, актьорът Рами Малек, йеменската активистка за правата на човека Радха Ал-Мутавакел и активистката на Саудитска Арабия Луджаин Алхатлул.

Тейлър Суифт

източник: Gulliver/GettyImages

На гала вечерта присъстваха и едни от най-големите имена в развлекателната индустрия, но под прожекторите на светлините най-често попадаха Рами Малек и Мохамед Салах. В Ню Йорк присъства и най-секси футболистката Алекс Морган.

През февруари 37-годишният актьор стана първият египтянин, спечелил Оскар за най-добър актьор за ролята си на легендарния певец Фреди Меркюри.

Наоми Кембъл

източник: Gulliver/GettyImages

Глен Клоус

източник: Gulliver/GettyImages