Нидерландският специалист Арне Слот се очаква да бъде назначен за нов мениджър на Ливърпул, което ще доведе до изменение в разпределението на задачите на „Анфийлд“. По информация на The Times, Слот няма да получи същите отговорности като настоящия мениджър Юрген Клоп, а ще се ограничи предимно до треньорската дейност — подготовка и ръководство на отбора по време на мачове.

За разлика от Клоп, който имаше голяма роля и в трансферната политика, Слот ще остави тази част на шефовете на клуба, сред които са Ричард Хюз (спортен директор) и Майкъл Едуардс (изпълнителен директор).

Слот едва ли ще има против, тъй като в момента той се занимава именно само с треньорска дейност във Фейенорд. Според BBC, Ливърпул и Фейенорд са се споразумели за сумата, която „червените“ трябва да платят за Слот - 9.4 милиона паунда, която включва начална сума от 7.7 милиона паунда и допълнителни 1.7 милиона паунда като бонуси. Това ще направи Слот най-скъпо назначавания нидерландски треньор в историята.

Слот пое Фейенорд през 2021-а година и след два сезона спечели титлата в Ередивизи. През 2022-а година той достигна до финала на Лигата на конференциите, където отборът му беше победен от Рома под ръководството на Жозе Моуриньо. През настоящата кампания 45-годишният Слот изведе Фейенорд до трофея от Купата на Нидерландия и вероятно отборът ще завърши на второ място в първенството, след сигурния шампион ПСВ Айндховен.