Феновете на Ливърпул ще имат възможността да бъдат част от специалната церемония по сбогуването с Юрген Клоп в края на този месец. Както е ясно, германецът повече няма да води „червените“ от „Анфийлд“ след повече от девет славни години на работа в града край река Мърси.

Церемонията ще се състои в „M&S Bank Arena” и ще се проведе на 28-и май, като сайтът на отбора пише, че вечерта ще бъде „пълна със спомени, магически моменти и музика“.

Капацитетът на залата е от 9000 човека, а всички събрани пари ще отидат във фондацията на клуба.

Събитието ще бъде водено от популярния фен Джон Бишоп, а за музиката ще се погрижат локалните банди – Лайтнинг Сийдс, Зутънс, както и певецът Алфи Бо.

По време на вечерта Клоп ще отговаря на въпроси от феновете.

„Очаквам това да бъде изключително специална вечер, която да има много фантастични спомени, които споделяхме толкова много години. Музиката също ще бъде чудесна. Нямам търпение да дойде този ден и да се усети пулсът на този фантастичен и уникален клуб“, заяви мениджърът по темата.

В периода си като треньор на Ливърпул Клоп донесе незабравими спомени за феновете на английския гранд, печелейки всичко възможно, без турнира в Лига Европа.