Бившият мениджър на Ливърпул – Юрген Клоп, за пръв път говори за това, което вижда от последния му тим под ръководството на Арне Слот.

Както е известно, нидерландецът пое юздите на „Анфийлд“ от новия сезон, след като германският специалист се оттегли в края на миналата кампания. Клоп се изказа радушно за това, което вижда от „червените“ при Слот.

“Говорихме веднъж или два пъти в началото. Повече пъти сме си изпращали съобщения. Но няма нещо, което мога да му кажа, което той да не знае”, заяви Клоп пред холандското издание на ESPN.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

“Той свърши страшно много работа. Знам това, защото предсезонното турне е страшно интензивно в година, когато има европейско първенство и Копа Америка. Не разполагаш с целия състав, а когато пристигнат, имаш една седмица до първия мач. Когато гледах мачовете, работата, която бе свършил, беше очевидна, идеите бяха очевидно. А това е най-доброто, което можеш да кажеш за един треньор”, допълни той.

“Много се зарадвах, когато разбрах, че Ливърпул се е насочил към Арне Слот. Не участвах в процеса по избора. Не дърпам конците. Не искам това. Клубът е прекалено голям. Много неща се промениха, след като напуснах. Но единственото, което ме вълнуваше, е дали ще вземат добър треньор. Ливърпул намери топ, топ, топ решение в лицето на Арне Слот”, каза още Клоп.

Той призна, че не му липсва работата, но му липсват хората - играчите и хората от щаба: “Липсват ми. Не ми липсва работата, но ми липсват хората там. Все още се наслаждавам да гледам футбола, особено РБ Залцбург в момента, защото Пеп Линдерс е много важен за мен и искам да видя прогреса там. Гледах и мачове на Ливърпул. Освен това гледах много от Олимпиадата”.

Ливърпул тръгна успешно сезона във Висшата лига, след като срази с 2:0 новака Ипсуич Таун като гост. Идната неделя тимът ще дебютира през кампанията на стадиона си с домакинство на Брентфорд. Срещата е от 18,30 българско време и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2. Сайтът Gong.bg, както винаги, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.