Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул – Пеп Линдерс, направи интересно признание, като заяви, че последните няколко сезон е отказал предложение да наследи германеца като мениджър на „червените”.

В крайна сметка Лидерс също напусна Ливърпул преди няколко дни и поема по свой собствен път. Нидерландецът бе назначен за старши треньор на австрийския РБ Залцбург.

“Юрген взе решението да напусне и аз бях съвсем наясно, че това е точното време, за да проправя свой собствен път. В последните три години казах „не” на много клубове. Причината, за да остана всеки път бе лоялността ми към Юрген и ФСГ (собствениците на Ливърпул). Много исках да си тръгна и да покажа какво мога”, призна Линдерс.

Запитан дали някога е бил кандидат за позицията на Юрген Клоп в Ливърпул, Линдерс отговори: „Юрген ме пита за това няколко пъти в последните години. Той ме пита веднъж миналия сезон и два пъти през тази кампания, но моят отговор винаги бе „не”. Първата причина е фактът, че аз смятам, че това беше „нашият” проект. Юрген го води и наистина смятах, че трябва да го завършим заедно. Втори, аз съм в Ливърпул вече почти десет години. Готов съм за ново предизвикателство: нови хора, мой екип, мои играчи. Дадох всичко за тези футболисти тук. Мисля, също, че ако остана тук, отборът ще продължи по съшият начин. Смятам, че този отбор има нужда от нещо ново. В интерес на истината обаче, не мога да кажа 100% какъв щеше да бъде отговорът ми, ако президентът Майк Гордън ми бе звъннал. Казваш „не, не, не”, но…”, каза още Линдерс.