В последните седмици стана ясно, че в списъка на Барселона за нов ляво крило е сведен до три големи имена: Луис Диас от Ливърпул, Нико Уилямс от Атлетик Билбао и Дани Олмо от РБ Лайпциг. И тримата биха излезли скъпо, но каталунците, които ще се върнат към правилото 1:1 в Ла Лига, привличането на един от тях ще бъде малко по-лесно.

На този етап изглежда, че Диас е водещият кандидат, още повече че той е най-харесваният от спортния директор Деко. Той може да се окаже и най-евтиния вариант, а Mundo Deportivo твърди, че Барселона може да го закупи за около 50 милиона евро, като се има предвид. Причината е, че мястото в състава на новия мениджър на Ливърпул Арне Слот не е сигурно.

В случая с Уилямс, Барселона смята, че е много трудно да го привлече, тъй като Атлетик ще поиска да бъде платена откупната му клауза от около 58-60 милиона евро. Баските не биха приели нищо друго, дори и сумата да бъде платена на вноски, така че това затруднява още повече финансово „Блаугранас“.

Олмо също има откупна клауза от 60 милиона евро. Тя, обаче, е валидна до средата на месец юли, след което цената му ще се покачи. Въпреки това, РБ Лайпциг вероятно ще бъде готов да приеме да получи сумата на вноски, което може би го прави по-добра опция за Барселона в сравнение със съотборника му в националния отбор Уилямс.