Новият мениджър на Ливърпул – Арне Слот, призна, че желае от неговите играчи по-добре да преценяват рисковете и да стигат до победата, отколкото в играта си при предшественика му Юрген Клоп.

Нидерландецът даде интервю пред Sky Sports и подчерта, че иска да приложи повече притежание на топката, отколкото през последните години, а това ще може да го демонстрира за пръв път на „Анфийлд“ идната неделя, когато Ливърпул ще домакинства на Брентфорд от 18,30 часа. Ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2. Сайтът Gong.bg, както винаги, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.

„Ливърпул използваше през годините всеки момент, който можеше, за да даде топката зад линията на обраната на съперника. Това означава обаче, че понякога играта е малко по-отворена, особено в последния период на Юрген. Понякога казвам на играчите, че е нужно да преценят по-добре риска, за да стигнат до успеха“, заяви Слот.

Юрген Клоп похвали работата на Арне Слот в Ливърпул

„Вярвам, че една от причините, поради която играчите приемат моя начин на работа, е, че разликите не са така големи с преди. Има малки корекции в детайлите между мен и Юрген и общата идея как искаме да играем футбол е сходна“, заяви още Слот пред Джейми Карагър.

Слуховете за договорите продължават да циркулират относно бъдещето на Ван Дайк, Мохамед Салах и Трент Александър-Арнолд, а когато бе попитан, Слот постави ударението върху триото, което трябва да реши собствената си съдба с условието, че трябва да играят достатъчно добре.

„Единственото, което мога да направя, е да извлека най-доброто от тях. Ако го сторим и те се представят наистина добре, тогава изцяло от тях ще зависи дали искат да подпишат наново с нас. Основното изискване към играчите, независимо дали са с изтичащи договори или не, е да играят възможно най-добре. С моя щаб помагаме това да се случва. До този момент всичко е абсолютно положително“, продължи Арне Слот.

„Салах се завърна наистина силен по отношение физиката. Върджил също, а Трент направи същото и тримата показаха отлично представяне срещу Ипсуич. Това обаче беше само първият мач. Сега фокусът ми е Брентфорд, а не продължаването на контрактите им“.

Нидерландецът за пръв път ще усети прочутата атмосфера на „Анфийлд“ в официален мач и вече очаква ревът на трибуната „Коп“ да вдъхнови играчите му, които да продължат с победното представяне през сезона. „Това е едно от нещата, които искат, когато сте мендижър – да накарате феновете да виждат и разбират играта ви. Ако това се случва и те обичат и харесат стила, то тогава привържениците ще са много по-положителни. Ако са наистина позитивни, това ще помогне много и на състава“, допълни още Аренд Мартийн Слот, както е цялото име на специалиста.