Нидерландските футболисти на Ливърпул чакат с нетърпение пристигането на сънародника си Арне Слот в английския клуб Ливърпул, пише агенция Ройтерс. За мърсисайдци играят Райън Гравенберх, Коди Гакпо и Върджил ван Дайк, който получи капитанската лента след напускането на Джордан Хендерсън.

Ван Дайк неколкократно заяви, че ще направи всичко в помощ на новия мениджър Слот. Той ще замени на поста легендата Юрген Клоп.

"Имам още една година по договор. Аз съм капитан на клуба и дадох ясно да се разбере, че ще подкрепя новия треньор с каквото мога. Чакам с нетърпение началото на следващия сезон", заяви Ван Дайк в интервю за нидерландските медии на старта на лагера на "лалетата" преди европейското първенство.

"Ще има промени в отбора, но аз съм сигурен, че ние сме способни да извлечем успехи от тях. Вече говорих с него по отношение на отбора и бъдещето. В момента обаче съм напълно фокусиран върху националния ми тим и предстоящото европейско първенство".

Гравенберх е сигурен, че Слот вече няма какво да доказва във Фейенорд, с който спечели титла и купа през последните две години.

"Мисля, че той може да повлияе добре на кариерата ми. Той е треньор, който иска отборът му да играе добър футбол", добави 22-годишният полузащитник, който беше привлечен от германския Байерн Мюнхен през миналото лято. / БТА