Легендата на Ливърпул Роби Фаулър разкри интересни подробности от свое интервю с Юрген Клоп преди няколко години. В колонката си за вестник „Мирър”, бившият нападател на „червените” разкрива причината, поради която настоящият мениджър на тима от „Анфийлд” отказва на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, за да подпише контракт с 18-кратния шампион на Англия.

Клоп напусна Борусия Дортмунд в края на сезон 2014/15, а през октомври същата година наследи уволнения Брандън Роджърс на кормилото на Ливърпул.

„Преди няколко години направих интервю с него и той разкри пред мен, че е отказал няколко оферти от много богати клубове след напускането си на Дортмунд – едната от тях със сигурност е била от Манчестър Юнайтед, другата най-вероятно от Реал Мадрид”, пише Фаулър.

„Причина за това е, че той наистина ненавижда факта, че те са фокусирани изцяло върху  комерсиалните влияния във футбола. Той каза, че е избрал Ливърпул, защото в този клуб има баланс между нужните пари, за да стигнеш върха, историята и идентичността на клуба и феновете”, споделя още Роби Фаулър, известен сред феновете на „червените” с прякора си „Господ”.