Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо по всичко изглежда наистина е искал да играе в Барселона на всяка цена. Всъщност, той е бил изключително разстроен, когато разбрал, че няма да носи червено-синия екип от новия сезон. 

Барса: Ливърпул ни поиска 200 милиона за Коутиньо

Според източници от лагера на националния отбор на Бразилия, атакуващият футболист стоял пред телефона си в очакване на мечтания трансфер до последните секунди на прозореца. И когато разбрал, че сделка няма да има, избухнал в сълзи. 

Проваленото трансферно лято на Барселона

Той бил неутешим, а според въпросните източници, след като се успокоил, изглеждал напълно съсипан и съкрушен. Сега му предстоят четири години и половина с екипа на Ливърпул, с който поднови договора си в началото на годината. 

Мандалото падна и в Испания, вижте трансферите в Gong.bg

От Барса признаха, че са отправили четири оферти за него, но от Ливърпул за заковали цена от 200 млн. евро. По-късно английският клуб обяви, че изобщо не е имал намерение да продава играча си, независимо от парите и не е била определяна цена за бразилеца.

Свърши се, Барселона без други нови

Иначе самият играч подаде официална молба за трансфер в началото на август, като това се случи малко след заявленията на собствениците и мениджъра на Ливърпул, че продажба няма да има. 

Mundo Deportivo: Окончателно „Не“ от Ливърпул за Коутиньо

Откакто започна трансферната сага около Коутиньо, той не е играл за мърсисайдци, като официалната причина беше травма. Но за Бразилия той не просто игра, но дори и отбеляза гол в квалификацията с Еквадор.