Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че ще изчака до последния възможен момент преди да вземе решение дали Мохамед Салах ще играе в реванша срещу Манчестър Сити от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Египетският национал бе в основата на победата с 3:0 в първата среща, но в началото на второто полувреме напусна с разтежение в областта на слабините. Заради това той не взе участие в градското дерби срещу Евертън през уикенда и на този етап все още няма твърдо решение относно съдбата на 25-годишния ас.

Испанец ще надува свирката на Сити-Ливърпул

„Момчетата, които бяха на пейката срещу Евертън – Окс (Алекс Окслейд-Чембърлейн – б.р.), Боби (Роберто Фирмино – б.р.) и Трент (Александър-Арнолд – б.р.), за тях не беше добре да играят твърде дълго”, разясни Клоп.

„Те са добре, поне бяха добре, когато си тръгнах от „Мелууд” вчера. Колкото до Мо Салах, Робо (Анди Робъртсън – б.р.) и Алберто Морено, трябва да изчакаме още малко, но, разбира се, ние се надяваме те да се върнат.”

Гуардиола: Рано или късно Сити ще спечели ШЛ

„Можете да си представите с тези къси интервали между мачовете, става много трудно. Затова съм принуден да изчакам всяка възможна минута и точно това ще сторя. Засега няма нищо ново, така че ще видим.”

Ново признание за Мо Салах

„След 5 часа време, когато почва тренировката, ще имаме повече яснота кой ще играе в този мач. Към момента не мога да бъда на 100 процента сигурен. Въпреки това имам надежда, че ще мога да разполагам с далеч по-широк състав, отколкото срещу Евертън.”

Ван Дайк: Ливърпул трябва да играе в своя стил срещу Сити

Със сигурност срещата пропуска един от основните халфове на тима – Емре Джан, който се завърна от паузата за националните отбори контузен. Съществува голяма вероятност германският национал да не играе повече през настоящия сезон, като Клоп все пак се надява случаят да не се окаже такъв. „Джан не се намира в най-доброто състояние. Той бива лекуван и все още се надяваме, че възстановяването му ще се случи малко по-бързо, отколкото си мислим в настоящия миг. Друго не можем да кажем”, допълни наставникът на Ливърпул.

Утре вечер от 21,45 часа българско време  Сити приема „червените” на своя „Етихад”, където през уикенда допусна драматична загуба с 2:3 от градския съперник Манчестър Юнайтед.