Съвсем наскоро Върджил ван Дайк спечели може би най-голямата индивидуална награда в кариерата си - беше избран от футболистите за Най-добър във Висшата лига през отминаващия сезон. И това логично накара феновете на Ливърпул да вдигнат още повече очакванията си към него. 

Холандецът имаше основната задача да се грижи за легендата на Барселона Лео Меси по време на мача между двата тима на "Камп Ноу" от Шампионската лига. Самият факт, че аржентинецът наниза две попадения, макар и едното от брилянтен пряк свобдоен удар, говори, че защитникът не се е справил на ниво. 

Очакванията бяха той да смаже с физика бързоногия магьосник, но вместо това предпочиташе да го пази от разстояние. И беше разминаван нееднократно. Което на свой ред породи куп подигравки с гиганта в социалните мрежи. 

Особено показателен е случаят при втория гол за каталунците, когато вместо да се опита да пресече отскочилата от гредата топка и да блокира Меси, Ван Дайк стои на едно място. И троловете в Туитър се бъзикат с него, че се е опитвал да спре аржентинеца със силата на мисълта си. 

Предлагаме ви някои от най-забавните бъзици с холандския бранител на Ливърпул след мача: