Бъдещето на Върджил ван Дайк ще бъде основен приоритет за бъдещия мениджър на Ливърпул Арне Слот, тъй като Борусия Дортмунд и още няколко европейски клуба ще се опитат да изкушат нидерландския защитник да напусне „Анфийлд“, твърди The Mirror. Капитанът на „червените“ има още една година от договора си и не бърза да го преподписва, още повече, че мениджърът Юрген Клоп, който го доведе в отбора, ще си тръгне след края на сезона.

Ван Дайк, който през юли ще навърши 33 години, все още има огромен стремеж и амбиция и иска да продължи да играе на най-високо ниво. Бранителят получи сериозна травма срещу Евертън през октомври 2020-а година и не игра 10 месеца. Той се възстанови напълно, след което като спечели Купата на Англия, две Купи на лигата и загуби от Реал Мадрид във финала на Шампионската лига през 2022-а година в Париж.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Но с все повече натоварения футболен календар на Висшата лига, нидерландецът е на кръстопът относно следващата стъпка в кариерата си и трябва да реши дали иска да сложи край на кариерата си в Ливърпул. ПО тази причина Арне Слот ще се надява да убеди своя сънародник да удължи престоя си на „Анфийлд“, но се смята, че Борусия Дортмунд следи внимателно ситуацията с Ван Дайк.

Бранителят на „жълто-черните“ Матс Хумелс, който ще навърши 36 години през декември, има договор само до лятото и все още не се е ангажирал да го поднови. Смята се, че Дортмунд, който приема Пари Сен Жермен в полуфиналите на Шампионската лига в сряда, има желание да подсили защитата си именно с Ван Дайк, ако той реши да напусне Ливърпул и Англия.

Смята се, че клубове от Испания, Турция, Италия и Нидерландия също следят отблизо ситуацията с капитана на „лалетата“. Въпреки това, Слот се надява, че Ван Дайк ще остане на „Анфийлд“ поне още една година, въпреки че капитанът на мърсисйдци публично изрази разочароването си от факта, че Клоп ще се оттегли от поста си след няколко мача.