Ливърпул води в битката за подписа на звездата на Ювентус Федерико Киеза три години, след като за първи път бяха свързани с италианеца. Съобщава се, че „червените“ са подновили интереса си към италианския национал за първи път от 2021-а година, когато той е бил още във втората си година от двугодишния наем от Фиорентина.

Според журналиста Джанлука Ди Марцио, тогава 23-годишното крило не се е интересувало от трансфер във Висшата лига и е искал да остане в Серия А. Две години след като активира опцията си за закупуване от 34 милиона паунда, Киеза, който вкара 10 гола и записа три асистенции в 37 изяви през изминалия сезон, отново е свързван с преминаване на „Анфийлд“.

През февруари се появиха информации, че Ювентус му е поставил цена от 40 милиона евро за правата на 26-годишния футболист, като договорът му с италианския гранд изтича през лятото на 2025-а година.

Италианското издание Tuttosport твърди, че червените са на полпозишън за крилото, но Наполи, Рома, Милан и Байерн Мюнхен също се интересуват от него. Информацията допълва, че Киеза може да удължи престоя си на „Алианц Стейдиъм“ до 2026-а година, но засега това няма да се случи.

Един човек, който може да бъде фактор, е бившият мениджър на Тотнъм и Челси Антонио Конте, който потенциално ще поеме Наполи това лято. Неясно остава и предстоящото пристигане на новия треньор на Ювентус Тиаго Мота. В Италия предполагат, че вече бившият наставник на Болоня може да поиска да доведе свои играчи в Торино, така че не е изключено Киеза наистина да бъде продаден.