На 23 август 2024 година ЦСКА отбелязва 19 години от една от най-забележителните победи в историята на клуба. На този ден през 2005 година, българският тим изиграва паметен мач на "Анфийлд", когато среща Ливърпул в реванша от 3-тия предварителен кръг на Шампионската лига.

Срещата започва в 22:05 часа българско време пред около 43 000 зрители на легендарния стадион. В 15-ата минута Валентин Илиев осъществява сензационен гол, който остава в историята на българския футбол. Гъргоров изпълнява бързо фаул пред наказателното поле на мърсисайдци, топката попада в Илиев, който с прехвърлящ удар с фалц реализира невероятен гол.

ЦСКА изиграва мача на високо ниво, като не само че отбелязва гол, но и пропуска няколко значителни положения, включително удар в гредата в 56-ата минута. Българският отбор демонстрира отлична защита и успешно се справя с натиска на Ливърпул, който се оказва припрян и допускат множество грешки през целия двубой.

Тази победа остава една от най-големите в историята на ЦСКА и е символ на невероятната стойност на българския футбол. Клубът продължава да гордее със своя исторически успех и да се вдъхновява от него за бъдещите предизвикателства.