Мениджърът на Ливърпул – Арне Слот, говори седмица преди тимът да отлети отвъд Океана за САЩ, където ще протече част от подготовката на отбора преди старта на новия сезон във Висшата лига.

В Щатите Ливърпул ще играе контролни срещи с Реал Бетис, Арсенал и Манчестър Юнайтед, след което ще се прибере обратно в Англия, а генералната репетиция преди старта на новата кампания ще бъде срещу Севиля на „Анфийлд“.

Слот работи две седмици с част от футболистите на „червените“ и вярва, че комбинацията на това да срещнат сериозни съперници и да тренират всеки ден ще повиши драстично нивото на състава.

„Интензитетът по време на лагера в Щатите ще е голям, тъй като ще играем срещу силни съперници“, каза нидерландецът пред клубния сайт.

„Опитваме се да реализираме идеите и да продължим да правим това, което сме свършили толкова добре до този момент. Първата ни цел е да поддържаме момчетата в добра форма. Това е нещо приоритетно за нас. Скоро ще се върнат всички играчи и мисля, че качеството определено ще се повиши много. Това ще ни помогне да играем много по-добре, отколкото в петък“, заяви Арне Слот.

Мениджърът говори и за загубата с 0:1 в първата приятелска среща с Престън. „Работим две седмици. Ако можеше за 14 дни да имплементираме всичкиет си идеи, то ситуацията щеше да е идеална, ала футболът не работи така. Разбира се, че има неща, в които трябва да се подобряваме, но това ще дойде с повечето тренировки“, сподели още той.