Бърнли ще се опита да се подсили с нов централен нападател след продажбата на Крис Ууд в Нюкасъл. „Виненочервените” получиха 25 млн. паунда за новозеландеца, а мениджърът Шон Дайш е готов да ги похарчи.

Английският клуб проявява сериозен интерес към Кристиан Бентеке от Кристъл Палас. 31-годишният белгиец би струвал между 10 и 12 млн. паунда на Бърнли. „Орлите” от своя страна са готови да се разделят с него, за да могат да финансират привличането на Еди Нкетия от Арсенал или да задържат за постоянно Жан-Филип Матета, който играе под наем от Майнц.

В полезрението на Бърнли е и друг белгиец. Според „Sun” сред целите на Дайш е нападателят на Ливърпул Дивок Ориги. Негов трансфер на “Търф Муур” обаче би бил по-труден. Самият футболист иска да играе в отбор, който има по-високи цели, а не се бори всеки сезон за оцеляването си. 26-годишният футболист има договор с „червените” до края на сезона.

Юрген Клоп няма особено желание да се разделя сега с Ориги, особено след като Мохамед Салах и Садио Мане са на Купата на Африканските нации.

Третата опция пред Бърнли е Серху Гираси от Рен.