Ливърпул е изключително близо до това да оформи още един трансфер от Фейенорд за новия сезон. След като стана ясно, че наследникът на Юрген Клоп ще бъде треньора на ротердамци – Арне Слот, то с него може да го придружи и бранителя Лутсхарел Хертройда.

Играчът може да играе на няколко позиции като във Фейенорд се подвизава като десен бек, централен защитник и дефанзивен халф. Освен това Хертройда има солиден удар с глава при статични положения.

Ливърпул ще трябва да плати 30 милиона евро, ако Слот иска отново иска да работи с него. Сумата може да е така ниска, тъй като навлиза в последната година от договора си.

Нидерландските медии твърдят, че английският гранд следи Хетройда от известно време и прави успоредно силно впечатление и за националния отбор. През миналото лято РБ Лайпциг беше близо до това да договори защитника, но Фейенорд отказа да се раздели с него за по-малко от 30 милиона евро.

Преди броени дни вицекапитанът на нидерландците публикува "стори" в Snapchat, на което показа, че присъства на живо на мача между Уест Хем Юнайтед и Ливърпул, завършил 2:2 в Лондон.