Испанският Барселона е твърдо решен да привлече звездата на Ливърпул Луис Диас. 27-годишният колумбиец има 97 мача зад гърба си за „червените“ след преминаването му от Порто за 50 милиона паунда през януари 2022-а година и в тях вкара 24 гола и подаде за други 17.

Според испанската преса Барселона със сигурност „ще атакува“ с оферта английския гранд през лятото и той се явява техен основен приоритет. Ясно е, че Барселона има сериозни финансови проблеми, които са обявени пред обществеността, но каталунците ще искат да се подсилят сериозно за новия сезон по някакъв начин.

Барселона опитва да генерира всеячески пари, като в това включва и продаване на бъдещи телевизионни права на частни компании. Според информацията клубът ще се опита да се съобрази максимално с лимита на заплати, зададен от Ла Лига и да може да събере пари и от това звено.

Самият Шави Ернандес вярва, че Диас ще се приспособи страхотно към водения от него тим и ще подсили сериозно лявата част от нападението на „блаугранас“ през новия сезон.