Пеп Линдерс ще поеме тима на Ред Бул Залцбург, след като приключи ангажиментите си в Ливърпул след този стадион. Това беше обявено официално и от двата клуба. 41-годишният нидерландец ще напусне „Анфийлд“ след близо декада време работа с Юрген Клоп, като за щаба на отбора неделния мач с Уулвърхемптън Уондърърс ще бъде последен начело на 19-кратния английски шампион.

Линдерс подписа договор за три години с австрийския клуб, а Витор Матош, който сега е треньор по развитието в Ливърпул, ще бъде негов асистент в планинския град.

„Изключително съм горд да поема Ред Бул Залцбург и това е привилегия за мен. След ПСВ Айндховен, Порто и Ливърпул сега отивам в друг изключителен клуб с добра структура и фокус върху развитието. Искам да развия отбора и да практикуваме атакуващ стил на игра, като той ще се базира на страстта и глада за победи“, сподели той след оповестяването на новината.

„Заедно с моя асистент Витор Матош и целия отбор ще направим най-необходимото, за да може да надгради този футболен клуб“.

Интерес към Линдерс имаше от много клубове в Европа, включително и Аякс, докато турският гранд Бешикташ също обмисляше контакт с него. Той се присъедини към Ливърпул през 2014-а година като треньор на децата до 16 години, след което беше повишен в треньор в първия отбор още при Брендан Роджърс.

През януари 2018-а той напусна, за да прекара пет месеца начело на НЕК Ниймеген, но след това Клоп му предложи да му стане асистент и той се съгласи.