Бившият защитник на Ливърпул – Джейми Карагър, посочи кой е новият фаворит за наследник на Юрген Клоп, след като стана ясно, че Уест Хем има предимство с преговорите с желания досега от „червените” Рубен Аморим.

Вчера изненадващо се появи информацията, че „чуковете” са влезли в контакт със Спортинг Лисабон и младия специалист, който по всичко личи ще напусне португалската столица.

След като стана ясно, че Шаби Алонсо ще остане начело на Байер Леверкузен, от Ливърпул насочиха усилия именно към Аморим. Треньорът на Спортинг обаче успя да предизвика интереса и на редица други клубове, сред които и Уест Хем. Лондончани към този момент са най-настоятелни за подписа на Аморим, който в края на сезона ще вземе окончателно решение къде да продължи кариерата си.

Според Джейми Карагър, който в момента работи като анализатор, новото оперативно ръководство на мърсисайдци вече гледа в друга посока. Според него, Ливърпул ще насочи всички усилия, за да привлече на мениджърския пост наставника на Брайтън – Роберто де Дзерби. Това не е първият път, в който името на италианеца се свързва с клуба от „Анфийлд”.