Ливърпул направи интересно привличане в хода на лятото. Клубът подсили треньорския си щаб, след като взе бившия аналитик на Манчестър Сити Аарън Бригс.

37-годишният специалист ще отговаря за развитието на футболистите, която роля до този момент изпълняваше португалецът Витор Матош при Юрген Клоп. Бригс, който се очаква да бъде ключовата връзка между академията и първия тим, беше желан от няколко клуба във Висшата лига през лятото.

Той беше асистент във Волфсбург на Нико Ковач преди тяхното напускане през март. Бригс е работил също така в Монако на тази позиция между 2020 и 2022.

Преди това е бил на работа девет години в школата на Манчестър Сити. Бригс е четвъртият човек в щаба на Арне Слот, като останалите са – Сипке Хулсхоф (асистент треньор), Рубен Питърс (кондиционен треньор) и Фабиан Оте (треньор на вратарите).

Ливърпул все още е в процес на търсене на треньор за първия отбор, който да помага допълнително на Слот. Набелязан е бившият защитник на Нидерландия и Евертън Джони Хейтинга, който е сънародник на Слот.

За последно той работи в Уест Хем в щаба на Дейвид Мойс, но шотландецът се раздели с „чуковете“ след края на сезона.