Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше изключително доволен от победата с 3:0 над Мидълзбро, с която отборът му спечели битката за четвъртото място във Висшата лига.

С боя над изпадналия Боро мърсисайдци си гарантираха участие в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. За последната квота се бореше още и Арсенал, който също взе своя мач – 3:1 над Евертън у дома.

Ливърпул грабна с две ръце последния златен билет за ШЛ

„Чувствам се изключително добре”, заяви Клоп. „Беше дълъг сезон и когато нашият тайминг в атака се подобри, ние бяхме невероятно опасни. Не бих могъл да си представя, че щяхме да завършим по този начин. Не вярвах, че в края всичко ще бъде толкова оспорвано”, заяви Клоп.

„Много съм щастлив за нашето класиране. Смятам, че хората заслужват шанса да влезем в Шампионската лига. Попитах за другите резултати едва на полувремето, дотогава нямах идея как върви мачът на Арсенал. Нямахме никакво влияние върху случващото се, но ето че момчетата се справиха.”

„Ние сме Ливърпул. Бяхме длъжни да се справим и го направихме отново. Трябва да ставаме по-добри и ще го направим, но засега това бе голямо облекчение. Клуб като Ливърпул се нуждае да бъде в Шампионската лига. Други отбори имат същата цел, така че не е лесно да бъдем тук през цялото време. Гордея се с момчетата, работихме здраво и всичко е добре. Нужно да надграждаме отсега нататък”, заяви Клоп.