Освен към треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим, Ливърпул има сериозен интерес и към един играч на "лисабонските лъвове". Става въпрос за защитника Гонсало Инасио. Мърсисайдци отдавна следят развитието на 22-годишния бранител и може да го вземат в комплект с наставника през лятото, твърди трансферният експерт Фабрицио Романо.
 
"Защитникът на Спортинг Гонсало Инасио е свързван с Ливърпул отново, както бе и в последните години. Вече 2-3 години се говори за интереса им към него. Ливърпул е пращал скаути да го гледат вече няколко пъти, но за момента още не са започнали преговори за евентуален трансфер. Става дума само за наблюдение, каквото правят и други клубове. Все пак това е един от най-талантливите централни защитници в момента", разкри Романо пред CaughtOffside.

Ливърпул със сигурност ще направи доста промени през лятото, започвайки със смяната на наставника. Очаква се именно в защита да видим най-сериозни размествания, като бъдещето на няколко играчи е неясно, включително и на основния стълб в отбрана в лицето на Вирджил ван Дайк. Затова и е напълно нормално мърсисайдци да търсят играчи именно за тази зона, а Инасио е на едно от първите места в списъка им.

Привличането на португалеца на "Анфийлд" ще бъде още по-вероятно, ако наистина Рубен Аморим замени Юрген Клоп начело на Ливърпул. Наставникът може да улесни евентуалната сделка, взимайки със себе си играч, чиито качества познава добре. Самият футболист също би бил по-склонен да приеме офертата на англичаните, ако знае, че ще продължи да работи с Аморим.