Ливърпул не се е отказал от идеята да привлече в редиците си бившия футболист на Ювентус Адриен Рабио, според информация от "Get Football News France". В момента френският национал е свободен агент, което означава, че "червените" могат да го вземат без трансферна сума, предоставяйки идеална възможност за подсилване на халфовата линия.

Интересът на Ливърпул към Рабио не е новина. Клубът от Мърсисайд следи ситуацията около играча от известно време, но досега не се е стигнало до финализиране на сделката. Основната причина за това е липсата на съгласие между двете страни по отношение на условията на договора.

Според източници близки до Рабио, футболистът е склонен да изчака предложение от Манчестър Юнайтед, клуб, с който също е бил свързван в миналото. Въпреки това, към момента няма конкретна оферта от "червените дяволи", което може да принуди халфа да разгледа по-сериозно възможността да премине в Ливърпул.

Това лято Ливърпул все още не е успял да привлече нито един нов играч, което буди въпроси сред феновете и експертите. Сезонът наближава, а зоните, които се нуждаят от подсилване, особено халфовата линия, остават непроменени. Рабио, с богатия си опит и разнообразни умения, би могъл да предложи точно тази широчина и стабилност, от която отборът на Юрген Клоп се нуждае.

Въпреки че трансферният прозорец ще затвори на 1 септември, Ливърпул не е под натиск да завърши сделката бързо, тъй като Рабио е свободен агент и може да бъде подписан след този срок. Това предоставя на клуба повече време за преговори и за вземане на правилното решение относно условията на договора.

Ако Рабио се присъедини към Ливърпул, той би могъл да внесе стабилност и опит в средната линия на отбора. Френският халф има доказани качества както в офанзивен, така и в дефанзивен план, което би го направило ценен актив за Клоп. Той може да играе като централен полузащитник, но също така е способен да поеме ролята на по-дефанзивен или по-офанзивен играч, в зависимост от нуждите на отбора.