Ливърпул обвърза с първи професионален договор Трей Ниони. Тъмнокожият полузащитник пристигна при „червените“ от Лестър Сити през септември 2023-а година. Първоначално той играеше за 18-годишната формация на мърсисайдци под ръководството на Марк Бридж-Уилкинсън.

След това той „се качи“ до 21-годишните, за да стори дебют за мъжкия отбор на Ливърпул. Това се случи при победата във ФА Къп като домакин срещу Саутхемптън през февруари 2024-а година при Юрген Клоп.

След като взе дейно участие по време на лятната подготовка при Арне Слот и вкара гол срещу Севиля на „Анфийлд“, то Ниони изведе младежите на Ливърпул с капитанската лента срещу Милан в Младежката Шампионска лига. Сега той е непрестанен титуляр в селекцията на Бари Лютас.

По-рано през месеца той беше сред резервите на мъжкия отбор на Ливърпул при успеха срещу Болоня в Шампионска лига. В последните часове  пък стана ясно, че "червените" са получили окуражаващи новини около подновяването на контрактите на Върджил ван Дайк, Мохамед Салах и Трент Александър-Арнолд.