Мениджърът на Ливърпул Арне Слот се наслаждава на добър старт на престоя си на "Анфийлд", но признава, че все още не е срещал някои от най-големите отборит в Англия. Това ще се промени още този уикенд, когато "червените" се изправят срещу Челси в неделя. Двубоят от осмия кръг на Висшата лига ще се играе от 18:30 часа на "Анфийлд"..

"Мърсисайдци" имат 18 точки от седем срещи във Висшата лига, вкарали са 13 гола и са допуснали само 2, намирайки се в челото на временното класиране с точка повече от Манчестър Сити и Арсенал, а Челси е четвърти с 14 точки.

"Поглеждам към класирането и си казвам "ОК", но кои отбори срещнахме досега и на какви позиции са? Дали са в първата половина или в дъното? Има много трудни съперници, с които тепърва ще играем. Нека да видим къде са, когато стане дузпа за допуснати голови, защото може би до момента програмата беше "добра" за нас", коментира Арне Слот.

Тимът на Челси спечели всичките си три гостувания до момента през сезона с общ резултат 10:2.

Предстоящата серия за Ливърпул включва гостуване на Арсенал на 27 октомври, гостуване на Манчестър Сити на 1 декември, а се очаква титулярният вратар Алисон да пропусне голяма част от този период. Бразилецът лекува разтежение и вероятно ще бъде извън сметките най-рано до двубоя със Саутхямптън на 24 ноември.

Слот обаче е уверен, че резервният страж - ирландският национал Куивин Келъхър ще може да замести достойно бразилския национал.

"Алисон е нашият категоричен номер 1", каза 46-годишният нидерландски специалист.

"Той е най-добрият вратар в света, така че винаги е удар, когато е контузен. Но на почти всяка позиция, имаме втора опция, което е наистина добре. Келъхър вече е показал това", добави Арне Слот. /БТА