Ливърпул допусна загуба с 0:1 от Кристъл Палас в двубой от 33-ия кръг във Висшата лига. Срещата може да се окаже от голямо значение в битката за титлата, в която са още Манчестър Сити и Арсенал.

Още в 14-ата минута Еберечи Езе откри резултата след многоходова комбинация и добър завършващ удар.

След инкасираното попадение "мърсисайдци" започнаха да доминират и да създават атаки, които доведоха до няколко 100% положения за гол. С огромни пропуски се отчетоха Дарвин Нуньес, Диого Жота, Мохамед Салах и Къртис Джоунс.

Така футболистите на Клоп загубиха мача и остават на трето място със 71 точки, колкото има и Арсенал, но "топчиите" са с мач по-малко. Лидер остава Манчестър Сити със 73 пункта.

Кристъл Палас пък събра 33 точки и вече е 14-и.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Двубоят започна с опасна атака на гостите и остро центриране от левия фланг на Еберечи Езе, но Алисон се намеси. След това "червените" наложиха контрол над топката и започнаха да диктуват събитията.

В седмата минута бърза контраатака хвана защитата на Палас неподготвена. Това позволи на Дарвин Нуньес да стреля към вратата, но уругваецът не намери очертанията на вратата.

Лондонският клуб изчака своя момент и в 14-ата минута откри резултата след прекрасна атака. След многоходова комбинация Майкъл Олис пусна пас към Тарик Мичел. Левият защитник от аутлинията върна топката към Еберечи Езе в наказателното поле, а офанзивният футболист се разписа с едно докосване.

Минути по-късно Жан-Филип Матета беше изведен сам срещу Алисон. Нападателят копна вратаря, но Анди Робъртсън спринтира към вратата и с шпагат в последния момент изби топката от голлинията.

В средата на полувремето футболистите на Юрген Клоп натиснаха и за минути създадоха две уникални ситуации за гол. И двете се откриха пред Луис Диас, като колумбиецът първо удари греда, а след това беше спрян и от вратаря Хендерсън.

С изтичането на половин час игра Салах получи на крилото и нагласи кълбото на левия си крак. Голмайсторът на Ливърпул шутира към далечния ъгъл, но стражът плонжира и изби.

В каря на полувремето имаше положения и пред двете врати, но до попадения не се стигна и двата тима се оттеглиха на почивка.

Втората част започна ужасно за Юрген Клоп, след като Конър Брадли получи сериозна контузия и се наложи да бъде заменен. В игра се появи Трент-Александър Арнолд.

В 55-ата минута се стигна до златен шанс пред вратата на Палас. Топката достигна до Нуньес в наказателното поле, а той се завъртя и стреля мощно. Изстрелът обаче беше насочен право във вратаря и до гол не се стигна.

Доминацията на Ливърпул продължи, като постепенно тимът затягаше обръча около противниковата врата. На няколко пъти Трент и Собослай пробваха да се разпишат от дистанция, но и това не даваше резултат.

След 72 минути игра Собослай се възползва от грешка в защитата и чукна топката към Жота. Португалецът трябваше просто да прати топката в мрежата, но Натаниел Клайн блокира с тяло и спаси сигурен гол.

В ответната атака, след статично положение, топката беше свалена за Матета, който стреля, но Алисон посегна с ръка и регистрира изумително спасяване.

Темпото не спадна и буквално след секунди Къртис Джоунс беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му премина покрай страничната греда.

До края домакините натиснаха, но така и не успяха да пратят топката в мрежата на Хендерсън и загубиха срещата, която може да се окаже решаваща в битката за титлата.


FT Ливърпул - Кристъл Палас 0:1

0:1 Еберечи Езе 14'


Стартови състави:

Ливърпул: 1. Алисон Бекер (К), 84. Конър Брадли, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 26. Андрю Робъртсън,17. Къртис Джоунс, 3 Уатару Ендо, 10. Алексис Мак Алистър, 11. Мохамед Салах, 9. Дарвин Нуньес, 7. Луис Диас

Треньор: Юрген Клоп

Кристъл Палас: 30. Дийн Хендерсън, 3. Тарик Мичел, 16. Йоаким Андерсен, 12. Даниел Муньос, 17. Натаниел Клайн, 8. Джеферсон Лерма, 19. Уил Хюс, 20. Адам Уортън, 10. Еберечи Езе, 14. Жан-Филип Матета, 7. Майкъл Олис

Треньор: Оливър Гласнер