Отборът на Ливърпул победи с 3:1 Фулъм като гост в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци поведоха в 32-ата минута, след като Трент Александър-Арнолд вкара красив гол от пряк свободен удар. В края на първата част обаче Тимоти Кастан изравни за домакините.

Във второто полувреме Райън Гравенберх и Диого Жота се разписаха за успеха на Ливърпул. Така тимът, воден от Юрген Клоп, изравни по точки лидера Арсенал. Двата отбора имат по 74 точки, а "арилеристите" са с по-добра голова разлика. Манчестър Сити е трети с точка по-малко, но и мач пасив.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

В третата минута на мача Трент изпрати добро центриране, което бе засечено от Луис Диас. Ударът на колумбиеца с глава обаче мина встрани от целта. В 11-ата минута пък Гравенберх пусна отличен извеждащ пас към Диас, който обаче бе изпреварен от излезлия напред Лено.

В 32-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата, след като Трент Александър-Арнолд вкара от пряк свободен удар с чудесен изстрел.

Две минути след това Гакпо стигна до прецизно подаване, разсякло защитата на Фулъм и завърши с шут, който обаче бе спасен от Бернд Лено.

Антони Робинсън проби добре по левия фланг, след което намери Родриго Муниз в наказателното на мърсисайдци. Бразилският нападател си спря топката на гърди, след което стреля, но разочароващо. Топката прелетя високо над вратата на Алисон.

В 41-ата минута Палиня открадна топката от Едно и домакините се впуснаха в атака. Иуоби върна към португалеца, който пък намери Муниз. Той завърши с удар в близкия ъгъл, с който обаче стражът на Ливърпул се справи без проблеми.

В продълженията на първата част Тимоти Кастан изравни. Стигна се до разбъркване в наказателното на гостите, при което Муниз стреля с глава, но бе блокиран от Куанса. След това топката стигна до белгиеца, който не сгреши, а я прати в мрежата за 1:1.

В 51-ата минута играчите на Клоп комбинираха добре, а атаката бе завършена с удар на Харви Елиът от ръба на пеналтерията. Неговият изстрел по земя обаче не беше точен. 

Две минути след това Райън Гравенберх получи от Елиът, обърна се и нанесе неспасявем шут с десния крак. Топката мина покрай Лено и така мърсисайдци отново излязоха напред в резултата. 

В 60-ата минута Жота стигна до топка в наказателното на котиджърс и стреля в близкия ъгъл. Стражът на домакините се бе позиционирал добре и улови.

Осем минути след това Робъртсън пусна към Коди Гакпо, който проби в наказателното на Фулъм. След това нидерландецът нанесе силен изстрел по земя, който обаче не затрудни Лено.

В 73-ата минута Жота бе изведен от Гакпо. Португалецът напредна, а след това преодоля и стража на домакините. Лено стигна до топката, но не успя да я избие. Попадението бе разгледано от ВАР за засада, но такава нямаше.

В края на редовното време Том Кеърни стреля по земя, а Алисон изби. След това Родриго Муниз върхлетя топката, но от малък ъгъл не успя да я прати във вратата на Ливърпул.

В добавеното време на мача Салах получи в наказателното поле на домакините и веднага шутира с левия крак по земя. Топката обаче мина покрай вратата на Фулъм.

FT / Фулъм - Ливърпул 1:3

0:1 Трент Александър-Арнолд 32'

1:1 Тимоти Кастан 45+2'

1:2 Райън Гравенберх 53'

1:3 Диого Жота 73'

Съставите на двата отбора:

Фулъм: 17. Лено, 4. Адарабиойо, 3. Баси, 21. Кастан, 33. Робинсън, 26. Палиня, 28. Лукич, 14. Де Кордова-Рийд, 18. Перейра, 22. Иуоби, 19. Муниз

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 4. Ван Дайк, 78. Куанса, 26. Робъртсън, 3. Ендо, 38. Гравенберх, 18. Гакпо, 19. Елиът, 7. Диас, 20. Жота